logo

Oproep – Onbewuste en onderhuidse discriminatie

Oproep – Onbewuste en onderhuidse discriminatie

Nederlanders met een migratieachtergrond krijgen te maken met verschillende vormen van discriminatie. Soms worden zij bewust gediscrimineerd, soms onbewust. Of het is onderhuids, waardoor het lastig is om het probleem aan te kaarten.

Ik schrijf als journalist over onbewuste en onderhuidse discriminatie. Mijn doel is om lezers bewust te maken van vooroordelen die (mogelijk) leiden tot discriminatie.

Bijvoorbeeld een P&O’er die onbewust andere vragen stelt aan een sollicitant met een migratieachtergrond, of een docent die de talenten van een jongere met een migratieachtergrond onderschat, of een horecamedewerkster die iemand met een migratieachtergrond extra in de gaten houdt, terwijl die persoon gewoon een broodje eet. Door mensen bewust te maken van dit soort processen, wil ik bijdragen aan een positieve verandering.

Daarnaast wil ik laten zien wat de impact is van onderhuidse discriminatie. Meedoen? Ik ben op zoek naar Nederlanders met een migratieachtergrond die hun verhaal willen delen. Op de facebookpagina Onderhuids zwart-wit staat meer informatie. Als u/je wilt meewerken of vragen heeft/hebt, hoor ik het graag. Alvast bedankt!
Karlijn Smit

Freelance journalist Email: karlijn-smit@hotmail.com www.facebook.com/Onderhuidszwartwit www.linkedin.com/in/karlijnsmitenschede

Share
1394 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ