logo

Theatre of (Dis)comfort and Growth

In “Theatre of (Dis)comfort and Growth” ziet de kijker momentopnames uit mijn leven waarin de (on)gemakken, angsten, groei, zelfspot en pesten een grote rol speelden, verbeeld in verschillende settings en kledij van het theatrale leven, met een vleugje drama, satire en humor. Voor dit persoonlijke project heb ik een jaar en drie maanden (augustus 2015 – november 2016) mijn haar en baard laten groeien.

Mijn intentie was om mezelf uit te dagen door uit mijn comfortzone te gaan met datgene waarmee ik vroeger vaak gepest werd (overbeharing) en waarvan ik een minderwaardigheidscomplex kreeg. Ik wilde op één dag van het ene uiterste naar het andere gaan door minimaal vijf zelfportretten te maken, waarin ik haar- en baardlengtes (uiteindelijk ben ik kaal) in opeenvolgende fases toon. Met de hulp van 20 vrijwilligers (fotografen, make-up artiesten, barbier, assistenten, stand-ins, decor bouwers enz) zijn de foto’s gemaakt op zondag 6 november 2016 in de Middenzaal van Rabotheater Hengelo. Ik had voor iedere foto een gedetailleerd draaiboek van minimaal 4 pagina’s gemaakt, zodat vrijwilligers zelfstandig aan de slag konden gaan met het opbouwen van de sets, het licht en/of de camera-opstelling. Ik hoefde, als ik terug kwam van de barbier alleen de kleine details aan te passen en de puntjes op de i te zetten.

Tijdens het proces werd ik vaak aangekeken op straat, ik vond het niet erg, ik speelde namelijk een rol als een acteur. Er zijn mensen geweest die niet zo fijne dingen zeiden. Hoe meer ze wat zeiden, hoe meer ik het gevoel had dat dit project een succes was. Nog zonder maar een foto te hebben gemaakt.

Mensen kwamen van alle windstreken: Eindhoven, Amsterdam en het noorden van het land, speciaal voor mijn expositie. Er zijn mensen die al vaker zijn geweest en de tweede en derde keer iemand anders mee hebben genomen. Bij bepaalde foto’s kwamen er heel wat emoties los.

 

In de toekomst wil ik dit project -als ik het goed kan vormgeven- gebruiken voor een antipest programma

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Share
907 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ